Przejdź do treści
Aktualności Data publikacji: 11 kwietnia 2025

Webinarium PAIH: Regulacje FDA dla producentów żywności

Laptop stojący na biurku, wyświetlający flagę USA. Obok notes, kawa, inne przedmioty.
Laptop stojący na biurku, wyświetlający flagę USA. Obok notes, kawa, inne przedmioty.

Każdy zakład produkujący, przetwarzający, pakujący lub przechowujący żywność w Stanach Zjednoczonych musi być zarejestrowany w FDA (Food and Drug Administration). Dla wielu producentów z Polski nie jest jednak jasne, jak ten proces sprawnie przeprowadzić. Informacje dostępne na stronach FDA są skomplikowane i często niezrozumiale opisane.

Zapraszamy na webinarium, podczas którego dowiesz się:

  • jak wygląda rejestracja w FDA,
  • jak poprawnie przygotować etykietę produktu,
  • jakie są najlepsze praktyki i czego należy unikać, przygotowując produkt spożywczy do eksportu na teren Stanów Zjednoczonych.

Szkolenie poprowadzą:

  • Krzysztof Grabowski, Kierownik Zagranicznego Biura Handlowego PAIH w Nowym Jorku,
  • Zuzanna Westlund, Kierownik Zagranicznego Biura Handlowego PAIH w Houston,
  • Anna Jurkowska, Ekspert Branżowy, Departament Wsparcia Eksportu, PAIH,
  • Jadwiga Stoklosa, President, The Federation of Central & Eastern European Chambers of Commerce, Inc. (Federation CEE).

Webinarium odbędzie się 16 kwietnia o godz. 15:00 i będzie prowadzone w języku polskim.

Udział jest bezpłatny i możliwy po uprzedniej rejestracji pod linkiem.
Liczba miejsc ograniczona.

Zapisz się już dziś!

Jeżeli jesteś zainteresowany szczegółowymi informacjami zapraszamy do śledzenia kalendarza webinariów na stronie PAIH.

Powiązane wydarzenia