Webinarium PAIH: Polski Smak Czarnego Lądu - Przygotowanie do forum gospodarczego w Senegalu
Senegal jest krajem ze słabo rozwiniętym przemysłem spożywczym. Na dużą skalę odbywa się tu import podstawowych produktów spożywczych takich jak: nabiał, dżemy, makarony, wędliny, produkty rybne itd. Na terenie Senegalu przetwarza się obecnie bardzo mało żywności a większość produktów eksportuje się w postaci nieprzetworzonej. Niestety ogromna cześć produktów rolnych marnuje się z powodu braku odpowiednich systemów przechowalniczych.
Rząd Senegalu kładzie bardzo duży nacisk na rozwój przemysłu przetwórczego. Planowane jest powstanie 3 Agropoli, tj. centrali, w których zgromadzeni będą producenci warzyw i owoców oraz firmy przetwórcze.
Stwarza to ogromne możliwości dla polskich firm technologicznych, zainteresowanych ekspansją na rynek afrykański.
Polska Agencja Inwestycji i Handlu organizuje wystawę oraz forum gospodarcze w Senegalu w dniach 15-16 czerwca 2023 r. Podczas wydarzenia, zaprezentowane zostaną firmy oferujące produkty spożywcze, ale także firmy, które mają do zaoferowania technologie przetwórstwa spożywczego i przechowalnictwo.
Zapraszamy na webinarium, podczas którego dowiesz się:
- jaki jest potencjał na senegalskim rynku rolno-spożywczym dla polskich producentów,
- czym będzie Forum Polsko-Senegalskie i dlaczego warto jest w nim uczestniczyć,
- jak zaprezentować się na stoisku promocyjnym PAIH i na co można liczyć.
Szkolenie poprowadzą:
- Leszek Biały, Kierownik Zagranicznego Biura Handlowego PAIH w Senegalu.
Webinarium odbędzie się 10 maja o godz. 10:00 i będzie prowadzone w języku polskim.
Udział jest bezpłatny i możliwy po uprzedniej rejestracji pod linkiem.
Liczba miejsc ograniczona.
Zapisz się już dziś!
Wydarzenie jest organizowane we współpracy z KOWR oraz Ambasadą RP w Senegalu.
Jeżeli jesteś zainteresowany szczegółowymi informacjami zapraszamy do śledzenia kalendarza webinariów na stronie PAIH.