Webinarium PAIH: Branża spożywcza w krajach LATAM - Brazylia, Chile, Kolumbia i Meksyk
Sektor spożywczy odgrywa ważną rolę w całym regionie LATAM. Brazylia jest drugim co do wielkości eksporterem żywności przetworzonej na świecie, swoje produkty dostarcza do 190 krajów. W Chile branża spożywcza jest natomiast drugim co do ważności sektorem po górnictwie pod względem wkładu w PKB. Kolumbia jest za to jednym z największych producentów owoców i warzyw na świecie. Meksyk jest zaś dziesiątym co do wielkości producentem w sektorze spożywczym na świecie i szacuje się, że ta działalność gospodarcza generuje 7,6% PKB. Pomimo tej dużej produkcji krajowej, w krajach LATAM istnieją także liczne niezagospodarowane obszary, które są szansą dla polskich producentów.
Zapraszamy na webinarium, podczas którego dowiesz się:
- czym charakteryzuje się sektor spożywczy w Brazylii, Chile, Kolumbii i Meksyku,
- jakie trendy konsumenckie i zwyczaje żywieniowe można spotkać na tych rynkach,
- jak wyglądają regulacje produktów spożywczych w krajach LATAM.
Szkolenie poprowadzą:
- Paulo Szeptycki, Kierownik, Zagraniczne Biuro Handlowe PAIH w São Paulo,
- Karolina Orlandi, Business Development Manager, Zagraniczne Biuro Handlowe PAIH w São Paulo,
- Adam Pejcha, Kierownik, Zagraniczne Biuro Handlowe PAIH w Santiago de Chile,
- Ewelina Poleszak, Business Development Manager, Zagraniczne Biuro Handlowe PAIH w Santiago de Chile,
- Dorota Siry, Kierownik, Zagraniczne Biuro Handlowe PAIH w Bogocie,
- Patrycja Staszewska, Kierownik, Zagraniczne Biuro Handlowe PAIH w Meksyku,
- Ewelina Badziak, Business Development Manager, Zagraniczne Biuro Handlowe PAIH w Meksyku.
Webinarium odbędzie się 20 lutego o godz. 15:00 i będzie prowadzone w języku polskim oraz angielskim.
Udział jest bezpłatny i możliwy po uprzedniej rejestracji pod linkiem.
Liczba miejsc ograniczona.
Zapisz się już dziś!
Jeżeli jesteś zainteresowany szczegółowymi informacjami zapraszamy do śledzenia kalendarza webinariów na stronie PAIH.